Er du studerende? Nu kan du blive Ambassadør for eAnatomi - læs mere her
eAnatomi

Fordøjelsessystemet

I vores udvalg af modeller af fordøjelsessystemet kan du vælge mellem modeller, som er formindsket, lavet i naturlig størrelse eller forstørret. Der er både modeller med og uden sygdomme. Udvalget omfatter en model af hele fordøjelsessystemet, tandmodeller (gebisser), modeller af spiserøret, modeller af mavesækken, modeller af tolvfingertarmen med relateret organer som bugspytkirtlen, levermodeller med galdeblæren og galdeveje samt modeller af tyktarmen inkl. endetarmen.


Modeller af fordøjelsessystemet anvendes især til forståelse af anatomi samt kliniske aspekter som sygdomme, undersøgelser og behandling.


Anatomisk set omfatter fordøjelseskanalen/mave-tarmkanalen munden, spiserøret, mavesækken samt tynd- og tyktarm. Medtages leveren, galdeblæren og bugspytkirtlen, kaldes det fordøjelsessystemet.


Med vores model af hele fordøjelsesystemet  ved hånden kan alle dets organer (og milten) studeres. Åbninger ind til tarmlumen (hvor føden passerer) sikrer, at man også kan studere slimhinden med folder og andet i bl.a. mavesækken og endetarmen. 


I udvalget er der 2 tandmodeller. Det ene er et gebis/tandmodel, som er forstørret. På tandmodellen kan man se de overordnede strukturer som tungen, tænder samt over- og underkæbe. Den anden model er en samling af forskellige tænder, der er forstørret. Med disse tandmodeller i hånden kan man studere strukturer som tandkronen, tandhalsen og tandroden.


Med vores model af spiserøret/øsofagus i hånden kan man studere dets passage gennem mellemgulvet, lukkefunktionen (den nedre øsofageale sfinkter) samt de mange sygdomme, som ses på modellen. I udvalget har vi også 2 modeller af mavesækken (ventriculus) med og uden sygdomme. Modellen af mavesækken uden sygdomme er meget detaljeret og viser dens relationtil tolvfingertarmen (duodenum) og bugspytkirtlen (pancreas). 


Med en af vores 2 levermodeller i hånden kan man også studere galdeblæren (vesica biliaris, vesica fellea) og galdevejene, fordi disse væv ses på begge levermodeller. Endvidere kan man se højre og venstre lap (lobus hepatis dexter og sinister), blodkar som v. portae (portåren) og meget andet.


Vores 2 modeller af tyktarmen viser hhv. hele tyktarmen (intestinum crassum) og endetarmen (rectum) isoleret set. Begge modeller viser sygdomme, men kan også bruges til at studere indvendige folder i slimhinden samt andre karakteristika. Modellen af hele tyktarmen viser både caecum (den egentlige blindtarm), appendix vermiformis (det ormeformede vedhæng/blindtarmen), colon og rectum med canalis analis.Klinisk set kan en model af fordøjelsessystemet/fordøjelseskananalen/mave-tarmkanalen eller blot et enkelt organ herfra anvendes til forståelse af sygdomme og lidelser. Det kan eksempelvis være caries og parodontitis, refluks og sår i øsofagus, øsofagusvaricer, mellemgulvsbrok, betændelse i mavesækken, mavesår, sten i galdeblæren og galdevejene, betændelse i galdeblæren, pancreatitis, pancreascancer, kroniske betændelsessygdomme (colitis ulcerosa og Crohns sygdom), tyktarmskræft, divertikulose, polypper, hæmorider, fistler og fissurer.


Endvidere kan modellerne anvendes til forståelse af undersøgelser som eksempelvis ultralydsundersøgelse og MRCP samt behandling som kolecystektomi. 


Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Hurtig forsendelse
Kontakt