Er du studerende? Nu kan du blive Ambassadør for eAnatomi - læs mere her
eAnatomi

Løse skeletdele

Vores sortiment med løse skeletdele omfatter både modeller af ekstremiteterne (arme og ben), et praktisk knoglesæt svarende til et barn, en model af knoglens generelle opbygning samt en yderst simpel model af brystbenet og ribbensbrusk.


I sortimentet er der 2 modeller af armens skelet (øvre ekstremitet/armskelet), som begge omfatter skulderblad og kraveben. Den ene model har et meget bevægeligt skulderled, mens den anden i stedet illustrerer epifyselinjerne på humerus (overarmsbenet) samt på ulna (albuebenet) og radius (spolebenet). Der er også 2 modeller af benets skelet (nedre ekstremitet/benskelet), som begge omfatter hoftebenet. Den ene model har et meget bevægeligt hofte- og ankelled, mens den anden i stedet illustrerer epifyselinjerne på femur (lårbenet) samt på tibia (skinnebenet) og fibula (lægbenet).


Det praktiske knoglesæt er udviklet til forståelse af det menneskelige skelets udvikling og er afstøbt efter et barneskelet svarende til en 5-årig. Modellen af knoglens generelle opbygning viser knoglevæv fra lårbenet (femur), hvor man bl.a. ser det kompakte og spongiøse knoglevæv samt detaljer som benhinden (periost) og Haverske systemer. Den simple model af brystbenet og ribbensbrusk viser først og fremmest ribbensbruskene med deres forskellige længder og forløb.


Klinisk set kan de løse skeletdele i vores sortiment anvendes til forståelse af sygdomme, lidelser og gener i skelettet. Det kan eksempelvis være knoglebrud (frakturer), ledskred (luksationer) og knogleskørhed (osteoporose) ved brug af modellen af knoglens generelle opbygning.


Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Hurtig forsendelse
Kontakt