Er du studerende? Nu kan du blive Ambassadør for eAnatomi - læs mere her
eAnatomi

Rygsøjlemodeller

Velkommen til vores udvalg af rygsøjlemodeller. En model af rygsøjlen kaldes også columna, columnamodel, dryspine, rygmodel eller blot rygsøjle. Udvalget er stort og varieret - fra meget simple og pædagogiske modeller der kun består af 2 ryghvirvler til komplette rygsøjler med spinalnerver, hjernestammen, lidt af kraniet og bækkenet inkl. hofteled. Mangler du kun et stativ til en rygsøjlemodel, er det også at finde i udvalget. 


Blandt de komplette modeller af rygsøjlen er der store forskelle i forhold til størrelsen (højden), fleksibiliteten, det naturtro udtryk samt muligheden for ekstra egenskaber såsom spinalnerver, hjernestammen, en diskusprolaps i lænden og farvede muskelangivelser. Generelt måler rygsøjlerne omtrent 80 cm i højden, men du finder også en mini model af rygsøjlen. Det kan desværre være forvirrende, men minimodellen af rygsøjlen kendes også under betegnelsen formindsket model af rygsøjlen, minidryspine, minispine, lille rygsøjle, minirygsøjle eller minicolumna. Den er kun 40 cm høj og kræver derfor ikke så meget plads. Endvidere ser nogle det som en stor fordel, at den er nemmere at transportere. 


Vores kortere modeller omfatter modeller af halshvirvelsøjlen/halshvirvlerne, nakkeleddene, lænden, modeller med meget få ryghvirvler og specifikke modeller til demonstration af en diskusprolaps og/ spinal stenose. 


Klinisk set er rygsøjlemodeller særdeles anvendelige til forståelse af begreber som lordose, kyfose og tilstanden kaldet scoliose/skoliose (skævhed i ryggen). Afhængig af hvilken model man anvender, kan den også anvendes til forståelse af diskusprolaps, rodaffektion, spondylolisthesis (ledskred), hold i ryggen, spondylose, spinalstenose og slidgigt (artrose).


Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Hurtig forsendelse
Kontakt