eAnatomi
KundeserviceGavekort
Følg os på de sociale medier
Nyheder i din indbakke
+45 2991 9911
eAnatomi
/
Anatomiske modeller
/
Sanseorganerne

Sanseorganerne

Dette udvalg kalder vi sanseorganerne. Produkterne i udvalget kaldes ofte sanse-modeller, og de viser anatomien i organer/væv, der først og fremmest vedrører sansning. Endvidere har vi valgt at underinddele sansemodellerne i 3 grupper: Øre-næse-hals modeller, øjenmodeller og hudmodeller. 


I udvalget med øre-næse-hals modeller finder du forskellige øremodeller, næsemodeller og strubemodeller/halsmodeller med og uden sygdomme.

I udvalget med øjenmodeller finder du både øjemodeller med og uden sygdomme samt andet som fx særlige briller.

I udvalget med hudmodeller finder du udelukkende modeller af huden og hudsygdomme som akne og hudkræft.


Modeller af sanseorganer anvendes især til forståelse af anatomi samt kliniske aspekter som sygdomme, undersøgelser og behandling.Anatomisk set omfatter alle disse modeller virkelig mange forskellige væv.


Øre-næse-hals modeller omfatter mange små og komplekse strukturer. Med en model af hele øret kan man studere det ydre øre (auricula/øremuslingen) med øregangen (meatus acusticus externus), mellemøret (cavum tympani) og det indre øre (auris interna/labyrinten), som indeholder cochlea (øresneglen) og ligevægtsorganet (med buegangene). Derudover ses en stor eller lille del af tuba auditiva (det eustakiske rør), som kommunikerer med nasopharynx (øverste del af svælget) samt ørets beliggenhed i tindingebenet (os temoporale).


Øremodellerne viser også detaljer som trommehinden (membrana tympani) og mellemørets 3 små knogler (ossicula auditus, ossicula auditoria), som hhv. kaldes hammeren (malleus), ambolten (incus) og stigbøjlen (stapes).

På modellerne ses også nogle små muskler samt blodkar som a. carotis interna. Den mest detaljeret model af hele øret er meget forstørret og viser også detaljer som det ovale vindue.


I udvalget er der en øremodel, som udelukkende viser mellemørets 3 knogler og en simulator til træning i øreundersøgelse. Derudover er der 2 øremodeller, som viser de små anatomiske strukturer i øresneglen, hvor sanseceller registrerer svingninger, som via nerveforbindelser fører til lydopfattelsen i hjernen. Den ene model er en gigantisk model af disse strukturer - den anden model er mindre og viser langt flere deltaljer. De 2 modeller viser et tværsnit gennem ductus cochlearis med scala vestibuli og scala tympani hhv. over og under. Centralt ses membrana basilaris, som sættes i resonanssvingninger i forb. med hørelsen. Disse svingninger registreres af det komplekse system af sanseceller (det cortiske organ/organum spirale), som sidder fast på basilarmembranen.


Begge øremodeller af øresneglen viser strukturer som membrana tectoria, membrana vestibularis (Reissners membran), cuniculus internus (den cortiske tunnel), ligamentum spirale og cochlearisnervetråde. Modellen med flest detaljer af strukturerne i øresneglen viser også detaljer som ganglion spirale og mange specifikke celletyper såsom Hensen-celler, Claudius-celler og Böttcher-celler.

I disse øremodeller (cochlea-modeller/modeller af øresneglen) ses nervus cochlearis, som er hørenerven. Den er en komponent af nervus vestibulocochlearis (8. kranienerve/hjernenerve som også kaldes høre- og ligevægtsnerven). Nervus vestibularis (ligevægtsnerven) er den anden komponent af den 8. kranienerver.


Næsemodellerne/bihulemodellerne/sinusmodellerne omfatter små og komplekse anatomiske strukturer. Med en næsemodel i hånden kan man studere næsehulen (cavum nasi), noget af mundhulen (cavum oris), lidt af svælget (pharynx) og bihulerne (sinus frontalis/pandehulen, sinus sphenoidalis/kilebenshulen, sinus maxillaris/kæbehulen og sinus ethmoidalis/sibenshulen). På bihulemodellerne ses også næsens 3 muslingeben (concha nasalis superior, media og inferior). Den ene sinusmodel viser også lugtenerven.


Med tungemodellen i hånden kan man studere tungens muskulatur, oversiden med de 4 papiller (papillae vallatae, papillae filiformes, papillae fungiformes og papillae foliatae), lidt af underkæbebenet (mandibula) med tænder samt 2 af de 3 mundspytkirtler (glandula submandibularis og glandula sublingualis).


De 3 strubemodeller/halsmodeller viser først og fremmest struben/strubehovedet (larynx) med larynxbruske, larynxmuskler, stemmelæber (plicae vocales), strubelåget (epiglottis), de 2 led kaldet articulatio cricothyroidea og articulatio cricoarytenoidea samt overgangen til luftrøret (trachea). På 2 af halsmodellerne ses også skjoldbruskkirtlen (gl. thyroidea), en eller flere af biskjoldbruskkirtlerne (glandulae parathyroidea) samt kar- og nerveforsyning. På de 2 sidstnævnte modeller kan svælget (pharynx) anes, selvom det ikke er afgrænset.


Strubemodellen til den højeste pris er modsat de 2 andre bevægelig i strubens led og kan således anvendes til forståelse af, hvordan stemmelæbernes længde, spænding og indbyrdes afstand bliver reguleret. Øjenmodeller omfatterHudmodeller omfatter hudens 2 lag (overhuden/epidermis og læderhuden/dermis) samt lidt af underhuden (subcutis). På flere af modellerne kan man også studere den lagdelte struktur i epidermis, som udgøres af stratum basale, stratum spinosum, stratum granulosum, stratum lucidum og stratum corneum.


På alle hudmodellerne ses vigtige strukturer i dermis som eksempelvis blodkar, hårfollikler med tilknyttet glat muskulatur (m. arrector pili) samt sved- og talgkirtler. På nogle af modellerne ses også indkapslede (afferente) nerveender såsom Meissner-korpuskler og Pacini-korpuskler.


Den ene af hudmodellerne viser også en negl samt en hårrod. På modellen ses hårroden med medulla, cortex og hårkutikel samt en negl med tilhørende negleleje. 


På alle modellerne er lidt af underhuden også vist i gul farve nederst. Dette symboliserer fedtceller (da underhuden hovedsaglig består af fedtceller).Klinisk set ...


1-3 dage når varen er på lager
Fragt fra kr. 35,-
14 dages fortrydelsesret
Betal med kreditkort, EAN nummer, faktura*
SSL kryptering for tryghed & sikkerhed online
Kontakt
eAnatomi
Naverland 33-35
2600 Glostrup
Danmark
CVR: DK 27486916
t: +45 2991 9911
Indehaver: Christian Birksø