Til kassen
Ingen varer
+45 2991 9911


eAnatomi_Location_12_030843.jpg

Hos eAnatomi finder du rigtig mange anatomiske plakater. Sortimentet omfatter mange forskellige størrelser, kvalitetstyper, illustrationer og ikke mindst nomenklatur / sprog. 

Når vi tænker anatomiske plakater er det ofte først og fremmest en oversigt over muskelsystemet, som dukker i vores tanker. Muskelplakater dækker da også det mest udbredte anatomiske system, som folk kommer i berøring med i forbindelse med fysioterapi, massage og såkaldt wellness. Derfor også muskelplakater også blandt de mest solgte. Der findes et hav af forskellige plakater som omhandler musklerne og hver i sær har et unikt udtryk. Hos eAnatomi er det primært to udgaver vi handler med, som hver omfatter både overfladiske og dybere muskellag. 

Den første er vores amerikanskproducerede muskelplakat som inkluderer den ikoniske mand med knyttede hænder. Plakaten er vel nok den mest genkendelige plakat, da den optræder i adskillelige film, hvor scener fra lægekontorer og lign. indgår samt fra de mange behandlere herhjemme, som har plakaten hængende. På denne plakat er muskelsystemet i sin helhed illustreret via de to fulde figurer for- og bagfra med dissekering på den ene side. Derudover er mellemgulvet, fod og hånd illustreret for flere detaljer. Engelske muskelplakater som denne inkluderer engelsk tekst. Engelsk indenfor anatomisk nomenklatur, adskiller sig fra latin, som mange tror er det samme på anatomiske plakater og bøger mv. Selvom muskelnavne angives i flæng på de engelske muskelplakater, er det ikke ren latin som anvendes. F:eks. kaldes M. Deltoideus for Deltoid m. på de engelske plakater. Imens muskelnavnene stadig kan genkendes, kan det skabe forvirring for den studerende, når muskelnavnene pludselig står på forskellige måder. Som de fleste studerende er enige i, er der rigeligt at huske allerede!  

Den engelsk muskelplakat anbefales pga. dens illustrationer, som er deltajerede, genkendelige og ikoniske. Plakaten kommer i 5 forskellige versioner
Papirudgave 51x66 cm
Lamineret udgave med tilhørende sorte aftagelige lister 51x66 cm
Tyk plastik udgave 51x66 cm med to ringhuller
Relief plakat, hvor illustrationerne er tryk på plastik med dybdekonturer 45 x 68,5 cm
Til sidst en kæmpeversion på 100x150 cm med ringhuller, som er virkelig flot.

Den anden muskelplakat som skal nævnes er Plakat 'Der muskelsystem des Menschen', som er en tysk produceret muskelplakat. Plakaten produceres af et mindre trykkeri i Tyskland og har eksisteret mange mange år. Stilen er ældre og har et langt mere vintage udtryk end den amerikanske plakat. Bortset fra selve stilen, er illustrationerne mere simple og ikke ligeså detaljerede. Dette er en fordel for mange, da de muskler, som de fleste leder efter, er vist uden for mange forstyrrende elementer rundt omkring. Plakaten inkluderer en stor mandlig figur forfra og bagfra med dybe og overfladiske muskler på hver sin side af kroppen. Herudover er der en hånd og fodsål set tæt på. Nomenklaturen på denne plakat er modsat den engelske plakat, på ren latin. Det er kun overskriften som er på tysk. Her kaldes M. Deltoideus for M. Deltoideus og derfor er der ingen forvirring, hvis andre kilder også angiver ren latin. 

Plakaten bruges ofte af massører og behandlere som kan lide den simple oversigt og stil. Den kommer i følgende versioner:

Papirplakat i 50x70 cm varenr.: PO04P
Lamineret plakat med monterede sorte metallister 50x70 cm Varenr.: PO04LAM
Lamineret plakat med monterede sorte metallister 70x100 cm varenr.: TA04LAM

Plakaten endda også på en engelsk version, hvis dette foretrækkes:

Lamineret plakat med monterede sorte metallister 70x100 cm varenr.: CH04LAM

Generelt findes der ofte flere forskellige plakater, som dækker det samme område. Plakaterne er opdelt i kategorier efter emne, så det er nemt at finde frem til det du søger. 

Vores anatomiske plakater kommer i flere serie og det vil være godt at have for øje hvilken kvalitet og størrelse man ønsker. Nedenfor har vi listet de forskellige klasser, således at det er nemmere at overskue serierne. Nedenfor er eksempler på varenumre fra de forskellige serier.

TA04LAM hentyder til 70x100 cm størrelser (TA) og tysk / latin  plakatnummer (04) og LAM for lamineret med sorte metallister påsat

PO04LAM hentyder til 50x70 cm størrelse (PO) og tysk / latin, plakatnummer (04) og LAM for lamineret med sorte metallister påsat

9781587790362 eller 90362 hentyder til amerikanske plakater i størrelsen 51x66 cm. Plakaterne i denne serie findes i flere forskellige kvaliteter; fra papir, lamineret med tilhørende sorte plastiklister, tyk plastikprint, 3D relief og gigantstørrelser. Det er vigtigt at se i beskrivelsen hvilken kvalitet der er tale om

AL100 omfatter plakater printet på hvid plastik i størrelsen 70x100 cm. Plakaterne har ofte tre sprog tysk, engelsk og latin. 

AL510 omfatter laminerede plakater i 50x70 cm med tilhørende sorte plastiklister. Enkelte plakate er også i papir og vil være efterfulgt af et P (Al510P)

Øvrige varenumre hentyder til enkelte eller særlige plakater, som ikke er del af en større serie.