Er du studerende? Nu kan du blive Ambassadør for eAnatomi - læs mere her
eAnatomi
Dynamisk rygledsmodel af 2 lændehvirvler der viser spondylolyse og spondylolistese
Dynamisk rygledsmodel af 2 lændehvirvler der viser spondylolyse og spondylolistese
Dynamisk rygledsmodel af 2 lændehvirvler der viser spondylolyse og spondylolistese

Dynamisk rygledsmodel af 2 lændehvirvler der viser spondylolyse og spondylolistese

Varenummer: SpLxH
Bestillingsvare
DKK 2.900,00
Inkl. moms
(DKK 2.320,00 Ekskl. moms)

Denne dynamiske rygledsmodel består af 2 lændehvirvler, en mellemliggende båndskive (diskus) samt nerver. Som noget ekstraordinært er den øverste lændehvirvel gennemsigtig. Dette læringsvenlige og stilfulde design tilbyder ekstra og banebrydende egenskaber såsom visning af blodkar og læsioner i den gennemsigtige lændehvirvels indre samt båndskivens arkitektur og læsioner i den.


Modellen kan først og fremmest anvendes til læring om spondylolyse og spondylolistese i lænden, men den tilbyder meget mere. 

Følgende egenskaber skal fremhæves (læs mere om disse i teksten nedenfor):


 • Spondylolyse (brud i begge hvirvelbuer på modellen)
 • Spondylolistese ("glidningen" kan manuelt demonstreres ved bevægelse af modellen)
 • En diskusprolaps
 • Andre skader som eksempelvis brud i en endeplade
 • En gennemsigtig lændehvirvel der tilbyder visning af detaljeret anatomi
 • En exceptionel mulighed for bevægelse i leddene
 • Virkelighedstro vævsafstøbning


Både størrelse- og vægtmæssigt svarer modellen til 2 lændehvirvler hos et voksen menneske. Modellen er ikke udviklet til at kunne adskilles. Det er muligt at tilkøbe en stander.

 

NB: Denne model er en del af vores unikke serie af dynamiske og innovative rygledsmodeller. Modellerne håndlaves i Canada, afstøbes efter menneskers ryghvirvler og kan demonstrere alle bevægelserne i ryggens led. Materialerne er særdeles virkelighedstro i meget høj kvalitet med komponenter fra USA (og derfor ikke Kina og lign.).

Modellerne udvikles med fokus på dynamik, interaktion og simpelhed i deres anvendelse. Formålet er, at fagpersonen med rygledsmodellen i hånden præcist og hurtigt kan forklare mekanismerne ved degenerative forandringer i rygsøjlen samt disses relation til smerte, funktion og rygsøjlens biomekanik. Endvidere udvikles modellerne til at kunne modstå aktiv og gentagen brug.

Anatomisk set viser modellen 2 lændehvirvler (L4-L5) og derfor de to vigtigste ledtyper i rysøjlen, som er symfysen (diskussen/båndskiven) mellem 2 hvirvellegemer og facetleddene som er glideled mellem hvirvlernes ledtappe. Samlet set er knoglekvaliteten særdeles god, og derfor ses eksempelvis knuder og fordybninger i knoglevævet tydeligt.


Modellen er udviklet med fokus på spondylolyse, som er brud i en del af en ryghvirvel. På denne model ses brud i begge hvirvelbuer (men ikke i facetleddene). Modellen er også udviklet til at demonstrere spondylolistese, som betyder, at et hvirvellegeme glider forover i forhold til et andet hvirvellegeme i rygsøjlen. Spondylolyse kan være årsag til spondylolistese. Muligheden for demonstration af spondylolistese beskrives nedenfor, hvor bevægelse af modellen beskrives.


L4 (modellens "øverste" lændehvirvel) er gennemsigtig som en del af det læringsvenlige design. Modellen og i særdeleshed gennemsigtigheden af L4 tilbyder mulig for at se følgende:


 • Båndskivens særlige form
 • En "radial" og "circumferential" revne i diskus-skivens bindevævsring
 • Et simuleret brud i endepladen øverst på L5
 • Åbninger (porer) i sort farve i endepladen øverst på L5
 • Blodkar i L4 (i hvirvellegemet)
 • Subkondrale blodkar i ledtappe
 • Lig. flavum
 • Anden bruskskade

 

Modellen leveres med et nervebundt (cauda equina) i hvirvelkanalen.

På denne model er nervebundet komplet, fordi det viser en mængde løse spinalnerverødder i blå farve omgivet af en hvidlig hinde, som ydermere er gennemskinnelig (men ikke gennemsigtig). Denne visuelle og pædagogiske opbygning viser således ansamlingen af spinalnerverødder, der omgives af dura mater spinalis og arachnoidea mater spinalis i denne region af lænden. Se også billederne samt videoen til venstre. 


Afgående fra nervebundet ses på samme måde lumbale spinalnerver i hvid farve gennem foramen intervertebrale ("hullet imellem ryghvirvlerne"). På spinalnerverne ses buler (ganglion). Nerverne kan bevæges i forhold til resten af modellen (fx ved at trække i dem) og delvis sammenklemmes.


Revnen i båndskiven kan anvendes til at demonstrere en diskusprolaps - læs mere nedenfor.

 

1-3 dage når varen er på lager
Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Betal med kreditkort, EAN nummer, faktura*
SSL kryptering for tryghed & sikkerhed online

Lignende produkter

Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Hurtig forsendelse
Kontakt