Er du studerende? Nu kan du blive Ambassadør for eAnatomi - læs mere her
eAnatomi
Dynamisk rygledsmodel af 3 halshvirvler der viser forskellige konsekvenser af degeneration
Dynamisk rygledsmodel af 3 halshvirvler der viser forskellige konsekvenser af degeneration
Dynamisk rygledsmodel af 3 halshvirvler der viser forskellige konsekvenser af degeneration
Dynamisk rygledsmodel af 3 halshvirvler der viser forskellige konsekvenser af degeneration

Dynamisk rygledsmodel af 3 halshvirvler der viser forskellige konsekvenser af degeneration

Varenummer: CSS-C5-C7
Bestillingsvare
DKK 3.125,00
Inkl. moms
(DKK 2.500,00 Ekskl. moms)

Denne rygledsmodel består af 3 halshvirvler. Følgende egenskaber skal fremhæves (læs mere om egenskaberne i teksten nedenfor):


  • Reduceret krumning (lordose) for at synliggøre, hvordan dette gør facetleddene uensartet
  • Degenerative forandringer såsom fortykket lig. flavum, osteofytose og diskusprolaps
  • En exceptionel mulighed for bevægelse i leddene, som omfatter rotation
  • Virkelighedstro vævsafstøbning


Både størrelse- og vægtmæssigt svarer modellen til 3 halshvirvler hos et voksen menneske. Modellen er ikke udviklet til at kunne adskilles. Det er muligt at tilkøbe en stander.


NB: Denne model er en del af vores unikke serie af dynamiske og innovative rygledsmodeller. Modellerne håndlaves i Canada, afstøbes efter menneskers ryghvirvler og kan demonstrere alle bevægelserne i ryggens led. Materialerne er særdeles virkelighedstro i meget høj kvalitet med komponenter fra USA (og derfor ikke Kina og lign.).

Modellerne udvikles med fokus på dynamik, interaktion og simpelhed i deres anvendelse. Formålet er, at fagpersonen med rygledsmodellen i hånden præcist og hurtigt kan forklare mekanismerne ved degenerative forandringer i rygsøjlen samt disses relation til smerte, funktion og rygsøjlens biomekanik. Endvidere udvikles modellerne til at kunne modstå aktiv og gentagen brug.

Anatomisk set viser modellen 3 halshvirvler (C5-C6-C7) og derfor de to vigtigste ledtyper i rysøjlen, som er symfyserne (disci/båndskiverne) mellem hvirvellegemerne og facetleddene som er glideled mellem hvirvlernes ledtappe. I hvirvelkanalen ses lig. flavum.

Samlet set er knoglekvaliteten særdeles god, og derfor ses eksempelvis knuder og fordybninger i knoglevævet tydeligt.


Degenerative forandringer på modellen omfatter osteofytose (kantudbygning), indsnævring af hvirvelkanalen med fortykket lig. flavum samt reduceret krumning (lordose/bagudbøjning) for at synliggøre, hvordan dette gør facetleddene uensartet. Endvidere kan en synlig diskusprolaps demonstreres mellem C6 og C7 - læs mere nedenfor.


Bevægelsesmæssigt er modellen i særklasse ligesom de andre modeller i denne unikke serie af dynamiske rygledsmodeller. Modellens 2 typer led (båndskiven og facetleddene) kan bevæges på forskellige naturlige måder. 


Båndskiverne (disci) kan komprimeres, og halshvirvlerne kan bevæges naturligt (se videoen blandt billederne til venstre). Både ved kompression (sammenpresning) og dynamisk ekstension af halshvirvlerne kan man på realistisk vis demonstrere en diskusprolaps mellem C6 og C7, hvor rød materiale buler ud i hvirvelkanalen (centralt). 


I og med modellen består af 3 halshvirvler, kan rotation i halshvirvelsøjlen også demonstreres. Derved kan "åbning og lukning" af IVF (foramen intervertebrale) demonstreres - fx i relation til læring om degenerative forandringer, som kan påvirke åbningens neurovaskulære indhold.


Klinisk set er modellen udviklet til læring om degenerative forandringer, der forårsager smerte. Modellen er ideel til læring om diskusprolaps, spinalstenose og artrose i halshvirvlerne. I og med rotation tydeligt kan demonstreres på denne model, er den også ideel til læring om degenerative forandringer, der kan påvirke det neurovaskulære indhold i foramen intervertebrale.


Den er også ideel til læring om kaskader af forandringer i leddene, som forårsager ændret mekanik og smerte. 


1-3 dage når varen er på lager
Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Betal med kreditkort, EAN nummer, faktura*
SSL kryptering for tryghed & sikkerhed online

Lignende produkter

Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Hurtig forsendelse
Kontakt