Er du studerende? Nu kan du blive Ambassadør for eAnatomi - læs mere her
eAnatomi
Dynamisk rygledsmodel af halshvirvelsøjlen der viser forskellige konsekvenser af degeneration
Dynamisk rygledsmodel af halshvirvelsøjlen der viser forskellige konsekvenser af degeneration
Dynamisk rygledsmodel af halshvirvelsøjlen der viser forskellige konsekvenser af degeneration
Dynamisk rygledsmodel af halshvirvelsøjlen der viser forskellige konsekvenser af degeneration

Dynamisk rygledsmodel af halshvirvelsøjlen der viser forskellige konsekvenser af degeneration

Varenummer: MMC
Bestillingsvare
DKK 15.250,00
Inkl. moms
(DKK 12.200,00 Ekskl. moms)

Denne rygledsmodel viser hele halshvirvelsøjlen, som består af 7 halshvirvler. 

Følgende egenskaber skal fremhæves (læs mere om egenskaberne i teksten nedenfor):


  • Reduceret krumning (lordose)
  • Degenerative forandringer som fx betændelse (vha. farve), osteofytose og en diskusprolaps
  • Reduceret ledspalte mellem ledfladerne i facetleddene
  • Hyperelastisk båndskive mellem C5 og C6 (til demonstration af hypermobilitet)
  • En exceptionel mulighed for bevægelse i leddene, som omfatter rotation
  • Virkelighedstro vævsafstøbning


Både størrelse- og vægtmæssigt svarer modellen til halshvirvelsøjlen hos et voksen menneske. Modellen er ikke udviklet til at kunne adskilles. Det er muligt at tilkøbe en stander.


NB: Denne model er en del af vores unikke serie af dynamiske og innovative rygledsmodeller. Modellerne håndlaves i Canada, afstøbes efter menneskers ryghvirvler og kan demonstrere alle bevægelserne i ryggens led. Materialerne er særdeles virkelighedstro i meget høj kvalitet med komponenter fra USA (og derfor ikke Kina og lign.).

Modellerne udvikles med fokus på dynamik, interaktion og simpelhed i deres anvendelse. Formålet er, at fagpersonen med rygledsmodellen i hånden præcist og hurtigt kan forklare mekanismerne ved degenerative forandringer i rygsøjlen samt disses relation til smerte, funktion og rygsøjlens biomekanik. Endvidere udvikles modellerne til at kunne modstå aktiv og gentagen brug.

Anatomisk set viser modellen hele halshvirvelsøjlen (C1-C7) og derfor de to vigtigste ledtyper i rysøjlen, som er symfyserne (disci/båndskiverne) mellem hvirvellegemerne og facetleddene som er glideled mellem hvirvlernes ledtappe. I hele hvirvelkanalen ses lig. flavum, og ved C1-C2 ses lig. cruciforme atlantis.


Samlet set er knoglekvaliteten særdeles god, og derfor ses eksempelvis knuder og fordybninger i knoglevævet tydeligt.


Degenerative forandringer på modellen omfatter bl.a. osteofytose (kantudbygning), reduceret krumning (lordose/bagudbøjning) og betændelse i nogle af facetleddene vha. pædagogisk rød farve i kombination med reduceret ledspalte.


Endvidere er modellen udviklet med en hyperelastisk båndskive mellem C5 og C6 samt en rift centralt i den ydre, faste del af båndskiven mellem C6 og C7 (dvs. centralt i annulus fibrosus), hvor en diskusprolaps kan demonstreres. Læs mere om disse 2 forhold nedenfor.

 

Bevægelsesmæssigt er modellen i særklasse ligesom de andre modeller i denne unikke serie af dynamiske rygledsmodeller. Modellens 2 typer led (båndskiven og facetleddene) kan bevæges på forskellige naturlige (og unaturlige) måder.


Båndskiverne (disci) kan komprimeres, og halshvirvlerne kan bevæges naturligt (se videoen blandt billederne til venstre). Både ved kompression (sammenpresning) og dynamisk ekstension af halshvirvlerne kan man på realistisk vis demonstrere en diskusprolaps mellem C6 og C7, hvor rød materiale buler ud i hvirvelkanalen (centralt) fra en rift i den ydre, faste del af båndskiven (dvs. centralt i annulus fibrosus) . 


En hyperelastisk båndskive er indsat mellem C5 og C6, som kan anvendes til at demonstrere, hvilken betydning dette får i facetleddene i sammenligning med de andre naturlige båndskiver på modellen (se videoen blandt billederne til venstre).


I og med modellen består af 7 halshvirvler, kan rotation i halshvirvelsøjlen også demonstreres. Derved kan "åbning og lukning" af IVF (foramen intervertebrale) demonstreres - fx i relation til læring om degenerative forandringer, som kan påvirke åbningens neurovaskulære indhold.


Klinisk set er modellen udviklet til læring om degenerative forandringer, der forårsager smerte. Modellen er ideel til læring om diskusprolaps, spinalstenose og artrose i halshvirvlerne. 


Med udgangspunkt i modellens farve-markeringer af betændelse i facetled samt ændret ledspalte er den også ideel til læring om kaskader af forandringer i leddene, der forårsager ændret mekanik og smerte. Som noget særligt kan den hyperelastiske båndskive mellem C5 og C6 anvendes til at demonstrere, hvilken betydning dette får i facetleddene.


I og med rotation tydeligt kan demonstreres, er den også ideel til læring om degenerative forandringer, der kan påvirke det neurovaskulære indhold i foramen intervertebrale.


1-3 dage når varen er på lager
Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Betal med kreditkort, EAN nummer, faktura*
SSL kryptering for tryghed & sikkerhed online

Lignende produkter

Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Hurtig forsendelse
Kontakt