Er du studerende? Nu kan du blive Ambassadør for eAnatomi - læs mere her
eAnatomi
Formindsket og gennemsigtig hjertemodel med impulsledningssystemet
Formindsket og gennemsigtig hjertemodel med impulsledningssystemet
Formindsket og gennemsigtig hjertemodel med impulsledningssystemet

Formindsket og gennemsigtig hjertemodel med impulsledningssystemet

Varenummer: 1000266
Hentes hjem på bestilling
DKK 1.000,00
Inkl. moms
(DKK 800,00 Ekskl. moms)

Denne gennemsigtige hjertemodel er lidt mindre end et naturligt hjerte og kræver derfor ikke så meget plads. Den er ideel til forståelsen af impulsledningssystemet og hjertets blodforsyning fra aorta. Den anteriore del af hjertemodellen kan afmonteres, og modellen leveres på en aftagelig stander.

Anatomisk set fremhæves følgende på modellen:


1) Impulsledningssystemet

2) Koronararterier og koronarvener

3) De store kar som fører blod til og fra hjertet


Selvom den også illustrerer hjertekamrene, fremstår de mindre tydelige. Mindre anatomiske strukturer er ikke medtaget.


Impulsledningssystemet er vist på en yderst pædagogisk måde, så man kan se forløbet fra sinusknuden og frem gennem de andre vigtige strukturer såsom Atrioventrikulærknuden, His’ske bundt, crura og Purkinjefibre.


På modellen ses først og fremmest de store koronararterier og kransvenen. Arterier er illustreret med rød farve og vener med blå.


Den højre koronararterie kaldet arteria coronaria dexter (el. RCA) forløber højre om hjertet til bagfladen og afgiver ramus interventricularis posterior, som ligeledes ses. Den venstre hjertearterie kaldes arteria coronaria sinister. Dens forløb mod venstre ses også. Den deler sig i de to store kar kaldet ramus interventricularis anterior (el. LAD) og ramus circumflexus (el. CX).


Det meste af veneblodet samles i kransvenen (sinus coronarius), som tømmes i højre forkammer. Der ses også mindre vener.


De store kar som fører blod til og fra hjertet omfatter aorta (legemspulsåren), v. cava superior (øvre hulvene), truncus pulmonalis (lungepulsåren/lungearterien). Man ser også åbningerne til v. cava inferior (nedre hulvene) samt vv. pulmonales (lungevenerne).


Klinisk set viser modellen intet patologisk (sygdomsmæssigt) men er ideel til at belyse ledningsforstyrrelser som fx atrieflimmer (forkammerflimmer), AV-blok og grenblok. Den er også ideel til belysning af åreforkalkning og blodpropper i koronararterierne samt den medicinske behandling eller invasiv kardiologi som fx ballonudvidelse (PCI) og KAG. 


1-3 dage når varen er på lager
Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Betal med kreditkort, EAN nummer, faktura*
SSL kryptering for tryghed & sikkerhed online

Lignende produkter

Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Hurtig forsendelse
Kontakt