Er du studerende? Nu kan du blive Ambassadør for eAnatomi - læs mere her
eAnatomi
FORSTØRRET og håndmalet hjertemodel med luftrør og spiserør
FORSTØRRET og håndmalet hjertemodel med luftrør og spiserør
FORSTØRRET og håndmalet hjertemodel med luftrør og spiserør

FORSTØRRET og håndmalet hjertemodel med luftrør og spiserør

Varenummer: 1000269
Bestillingsvare
DKK 3.375,00
Inkl. moms
(DKK 2.700,00 Ekskl. moms)

Denne hjertemodel er håndmalet og dobbelt så stor som et naturligt hjerte. Både udvendig og indvendig fremstår den langt mere ”levende”, inspirerende og flottere i forhold til billigere modeller.


Modellen er ideel til forståelsen af hjertets relation til luftrøret og spiserøret. Den kan deles i 5 stykker. Leveres på en aftagelig stander og måler 32 x 18 x 18 cm.

Anatomisk set viser hjertemodellen først og fremmest de 4 kamre, auriklerne, hjertets blodforsyning (arterier og vener), de 4 klapper med udgangspunkt i poseklap- og fligklapsystemet, nydelige detaljer om hjertets struktur (dvs. endo-, myo- og pericardium) samt begyndelsen af de blodkar som fører blod til og fra hjertet. Aorta er dog vist med både aorta ascendens, aortabuen og begyndelsen af aorta descendens. Hjertets impulsledningssystem ses ikke.


Generelt set består hjertets struktur af 3 lag: Endocardium (et tyndt endotelbeklædt bindevæv), myocardium (den tykke muskulatur) samt epicardium yderst som er en serøs hinde. I ventriklerne er strukturen særdeles kompleks, fordi myocardiet er opbygget af muskulære muskelbundter, som forløber nedad (og tilbage igen) i spirallignende former. Dette resulterer i, at ventriklerne forkortes under en kontraktion (ved pumpearbejdet).


Aftages fronten af hjertemodellen, ses den komplekse muskulære struktur i ventriklerne tydeligt. Ventriklernes indvendige flader er opbygget af fremspringende muskelkamme (trabeculae carneae), som krydser hinanden i forskellige vinkler. Dette ses særdeles tydeligt på hjertemodellen.


De 2 AV-klapper (mellem forkamre og hjertekamre) er nedbundet til papillærmuskler i ventriklerne, hvilket også er særdeles tydeligt på modellen.


Endvidere ses en del af spiserøret, en stor del af luftrøret med de karakteristiske hestosko-formede bruskringe samt begyndelsen af hovedbronchierne.


Klinisk set viser modellen intet patologisk (sygdomsmæssigt), men den kan anvendes til at belyse mange hjertesygdomme som fx klap-sygdomme, betændelse, åreforkalkning og blodpropper.


Modellen er også ideel til at belyse sygdomme i den anatomiske region mellem hjertet, luftrør og spiserør. Endelig kan modellen også anvendes  til forklaring af ultralydsundersøgelse af hjertet via spiserøret (kaldet TEE).


NB: Læs evt. også om vores lignende hjertemodel som ligeledes er forstørret og håndmalet. Den koster lidt mindre, fordi den ikke omfatter luftrør og spiserør - SE DEN HER 

1-3 dage når varen er på lager
Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Betal med kreditkort, EAN nummer, faktura*
SSL kryptering for tryghed & sikkerhed online

Lignende produkter

Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Hurtig forsendelse
Kontakt