Er du studerende? Nu kan du blive Ambassadør for eAnatomi - læs mere her
eAnatomi
Funktionelt strubehoved i 3 x normal størrelse
Funktionelt strubehoved i 3 x normal størrelse
Funktionelt strubehoved i 3 x normal størrelse
Funktionelt strubehoved i 3 x normal størrelse
Funktionelt strubehoved i 3 x normal størrelse

Funktionelt strubehoved i 3 x normal størrelse

Varenummer: 1001242
Bestillingsvare
DKK 2.270,00
Inkl. moms
(DKK 1.816,00 Ekskl. moms)

Søger du en bevægelig model, der både viser anatomien af struben, men også hvordan de indbyrdes bevægelser mellem strubens forskellige bruskdele giver struben dens funktion, anbefaler vi denne. 


Modellen er forstørret 3 gange i forhold til størrelsen på en normal strube, har dimensionerne 32 x 13 x 15 cm (højde x længde x bredde) og vejer 0,57 kg. Modellen leveres på en hvid stander. 


De enkelte strukturer kan ikke adskilles fra hinanden, men epiglottis, stemmelæberne og tudbrusken kan bevæges, hvilket afspejler de dele af struben der er bevægelige i den funktionelle menneskelige strube.


Modellens individuelle strukturer er ikke nummererede, men ved køb af modellen medfølger en manual, der viser navnene på modellens strukturer i et højt detaljeniveau. Du kan downloade og udskrive oversigten via vores webside – se under produktbillederne til venstre.

Anatomisk set viser modellen de forskellige bruske som struben er opbygget af, samt nogle af de ligamenter der forbinder de enkelte bruske med hinanden. Modellen viser ikke strubemuskulaturen. 


Følgende bruske vises:


  • Strubelåget (epiglottis)
  • Skjoldbruskkirtlen (cartilago thyroidea) 
  • Ringbrusken (cartilago cricoidea) 
  • Tudbruskene (cartilago arytenoidea) 
  • Cartilagines corniculatae (sidder på toppen af tudbruskene) 


Desuden ses det hvordan den nederste brusk (ringbrusken) er forbundet med luftrøret (trachea), som består af hesteskoformede bruskringe, mens den øverste brusk (skjoldbrusken) er forbundet med tungebenet (os hyoideum). 


Bevægelsesmæssigt kan modellen benyttes til at forstå hvordan bevægelsen af bruskene i forhold til hinanden ændrer på hvor spændte eller afslappede stemmelæberne er, og dermed på hvordan tonen af den lyd der frembringes bliver. 


Stemmelæberne er de strukturer der spænder sig fra tudbruskenes forreste fremspring til bagsiden af skjoldbrusken. 


Tudbruskene kan bevæges ved at hive i den snor der forbinder de to tudbruske. Når man gør dette, demonstreres det hvordan stemmelæberne trækkes til hver sin side fordi tudbruskene roteres, så stemmeridsen (mellemrummet mellem de to stemmelæber) mellem dem bliver større. 


Desuden er strubelåget (epiglottis) bevægeligt og kan via en lille fjeder klappes ned over åbningen til struben. Dette sker for eksempel under synkningen.


Klinisk set er kan modellens anvendes til forståelse af forskellige sygdomme og lignende i struben som fx epiglottitis og stemmebåndspolypper. 


Endvidere kan strubemodellen anvendes til forståelse af undersøgelsesmetoder som fx laryngoskopi og behandlinger som strubekirurgi.

1-3 dage når varen er på lager
Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Betal med kreditkort, EAN nummer, faktura*
SSL kryptering for tryghed & sikkerhed online

Lignende produkter

Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Hurtig forsendelse
Kontakt