Er du studerende? Nu kan du blive Ambassadør for eAnatomi - læs mere her
eAnatomi
Komplet vejrtrækningssystem i 7 dele
Komplet vejrtrækningssystem i 7 dele
Komplet vejrtrækningssystem i 7 dele
Komplet vejrtrækningssystem i 7 dele
Komplet vejrtrækningssystem i 7 dele
Komplet vejrtrækningssystem i 7 dele

Komplet vejrtrækningssystem i 7 dele

Varenummer: 1000270
Hentes hjem på bestilling
DKK 3.785,00
Inkl. moms
(DKK 3.028,00 Ekskl. moms)

Søger du en model, der viser alle de strukturer, der er nødvendige for vejrtrækningen? Med denne model bliver det nemt både at forstå og forklare relationerne mellem de enkelte dele af vejrtrækningssystemet, og hvordan deres samspil tillader os at trække vejret. 


Modellen har dimensionerne 41 x 31 x 12 cm (højde x bredde x længde), vejer 1,845 kg og leveres på en hvid stander. Modellen er monteret på standeren, så lungerne er horisontalt orienterede, svarende til en person der ligger ned. 


Modellen kan opdeles i 7 dele, idet hjertet, struben og den forreste del af hver lunge kan aftages. Hjertet kan yderlige opdeles, så man kan se indersiden af hjertekamrene. 


Modellens individuelle strukturer er nummererede, og navnene fremgår af  den medfølgende produktmanual. Du kan downloade og udskrive denne via vores webside – se under produktbillederne til venstre.

Anatomisk set viser modellen hele vejrtrækningssystemet startende fra struben (mundhule, næsehulen og svælg er ikke medtaget). Følgende elementer vises:


  • Struben
  • Luftrøret og bronkietræet
  • Hjertet
  • Diafragma


Struben (larynx) vises med sine forskellige bruske og membraner, samt disses relationer til tungebenet (os hyoideum) og skjoldbruskkirtlen (glandula thyroidea).


Modellen viser opsplitningen af luftrøret i hovedbronkier, lapbronkier og segmentbronkier. Ligeledes ses det hvordan A. pulmonalis og V. pulmonalis følger bronkietræet ind i lungevævet. 


Hjertet afbilledes med alle de kar der løber henholdsvis til og fra hjertet samt koronararterierne. Alle fire hjertekamre er synlige, samt de klapper, der befinder sig mellem atrier, ventrikler og udløbskar (henholdsvis A. pulmonalis og aorta). 


Desuden ses det hvordan lungerne og hjertet hviler på diafragma, og hvordan spiserøret, aorta og V. cava inferior, passerer igennem hver deres åbning i diafragma på deres vej ned i bughulen. 


Klinisk set kan modellen anvendes til forståelse af sygdomme i lungerne. Eksempler er blodprop i lungerne, pneumothorax, obstruktive lungesygdomme, bronkiektasier og cancer i lungerne. 


Modellen kan også anvendes til forståelse af sygdom andre steder i brysthulen og på halsen. Eksempler på sygdom i hjertet er klap-sygdomme, betændelse og blodpropper. 


Endvidere kan modellen anvendes til forståelse af undersøgelsesmetoder som fx bronkoskopi eller anlæggelse af en tracheostomi. 


1-3 dage når varen er på lager
Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Betal med kreditkort, EAN nummer, faktura*
SSL kryptering for tryghed & sikkerhed online

Lignende produkter

Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Hurtig forsendelse
Kontakt