Er du studerende? Nu kan du blive Ambassadør for eAnatomi - læs mere her
eAnatomi
Kraniemodel med både tygge- og ansigtsmusklerne
Kraniemodel med både tygge- og ansigtsmusklerne
Kraniemodel med både tygge- og ansigtsmusklerne
Kraniemodel med både tygge- og ansigtsmusklerne
Kraniemodel med både tygge- og ansigtsmusklerne

Kraniemodel med både tygge- og ansigtsmusklerne

Varenummer: 1013283
Bestillingsvare
DKK 2.670,00
Inkl. moms
(DKK 2.136,00 Ekskl. moms)

Denne kraniemodel viser synlige tygge- og ansigtsmusklerne i højre side, mens der ses farvede muskelangivelser på knoglevævet i den modsatte side.


Modellen er støbt i plastik og leveres i en størrelse, der svarer til en voksen person. Dimensionerne er 18 x 18 x 25 cm, og vægten er cirka 1,1 kg. Kraniekalotten ("toppen") kan tages af, så bl.a. kraniebunden (basis cranii interna) kan studeres. Endvidere kan en af tyggemusklerne (m. masseter) samt underkæbebenet ("mandiblen") også relativ nemt afmonteres. 


Tygge- og ansigtsmusklerne i højre side samt alle de farvede muskelangivelser er navngivet via billeder og streger i en større oversigt. Ved købet medfølger oversigten ikke, men du kan derimod downloade og udskrive den via linket til venstre under produktbillederne (klik på PDF-symbolet). Navngivningen er udarbejdet på latin, engelsk og flere andre sprog.

Anatomisk set skal det fremhæves, at denne kraniemodel viser synlige tygge- og ansigtsmuskler i højre side. Disse 2 muskelgrupper kan nemt adskilles visuelt, fordi de vises i hver deres brune nuance. Af de mange muskler kan kun m. masseter afmonteres.


Generelt set kan det menneskelige kranie inddeles i 2 dele, og kraniemodellen viser derfor følgende:


1) Hjernekassen (neurokraniet) som har til formål at omslutte hjernen og høre-ligevægtsorganet 


2) Ansigtsskelettet (viscerokraniet) som omgiver næsehulen og danner den tandbærende ramme omkring mundhulen. De 32 tænder er også medtaget


Hjernekassen består af 8 knogler. Der er 4 uparrede (pande-, si-, kile- og nakkebenet) og 2 parrede (isse- og tindingebenene). Alle disse knogler samt suturer kan identificeres på kraniemodellen.


Ansigtsskelettet omfatter 6 parrede knogler (overkæbebenet, ganebenet, kindbenet, næsebenet, tårebenet og det nedre muslingeben) og 3 uparrede knogler kaldet underkæbebenet, plovskærbenet og sibenet (nogle henregner ikke sibenet til ansigtsskelettet). Alle disse knogler samt suturer kan ligeledes identificeres på kraniemodellen. NB: Tungebenet henregnes også til ansigtsskelettet men kan ikke ses på denne kraniemodel.


Det menneskelige kranie indeholder rigtig mange huller og kanaler med indhold af kar og nerver. Overordnet set er der forbindelser mellem hjernekassen og halsen, til og fra øjenhulen, til og fra fossa pterygo-palatina samt til og fra næsenhulen.


På denne kraniemodel ses mange af de vigtigste huller og kanaler, men altså ikke alle. Endvidere er detaljeringsgraden på knoglerne god. Hvad angår "ossøse landemærker" som fx processus styloideus ses rigtig mange af de vigtigste, mens nogle mindre deltajer er udeladt


Hvad angår farvemarkeringer for skeletmuskler i kraniemodellens venstre side, ses de i rød og blå farve. Disse farver symboliserer/viser hhv. udspring og tilhæftning. Der er farvemarkeringer for ansigtsmuskler, tyggemuskler, ganemuskler, tungemuskler samt nogle dybe halsmuskler og nogle rygmuskler.


Bevægelsesmæssigt er det kun relevant at omtale kæbeleddet. Underkæbebenet ("mandiblen") kan bevæges, fordi de synlige tyggemuskler i højre side er fleksible. Dette gør det muligt at demonstrere tyggebevægelser med underkæbebenet.


Klinisk set kan kraniemodellen anvendes til forståelse af sygdomme og gener i kæbeleddet og tyggemusklerne som eksempelvis kæbespændinger og temporomandibulær dysfunktion (TMD). Modellen kan også anvendes til sygdomsmæssige problemstillinger relateret til ansigtsmuskler som eksempelvis facialisparese.


Modellen er også ideel til forståelse af andre sygdomme, lidelser og gener i denne del af skelettet.


1-3 dage når varen er på lager
Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Betal med kreditkort, EAN nummer, faktura*
SSL kryptering for tryghed & sikkerhed online

Lignende produkter

Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Hurtig forsendelse
Kontakt