Er du studerende? Nu kan du blive Ambassadør for eAnatomi - læs mere her
eAnatomi
Kraniemodel med pædagogisk farvede knogler. Kan adskilles i 22 dele
Kraniemodel med pædagogisk farvede knogler. Kan adskilles i 22 dele
Kraniemodel med pædagogisk farvede knogler. Kan adskilles i 22 dele
Kraniemodel med pædagogisk farvede knogler. Kan adskilles i 22 dele
Kraniemodel med pædagogisk farvede knogler. Kan adskilles i 22 dele

Kraniemodel med pædagogisk farvede knogler. Kan adskilles i 22 dele

Varenummer: 1000069
Bestillingsvare
DKK 2.890,00
Inkl. moms
(DKK 2.312,00 Ekskl. moms)

Denne meget pædagogiske kraniemodel leveres med forskellige farver på kranieknoglerne, som også kan adskilles fuldstændig. Modellen købes især af Kranio-Sakral Terapeuter.


Modellen er støbt i plastik og leveres i en størrelse, der svarer til en voksen person med et mindre hoved. Dimensionerne er 21 x 14 x 16 cm, og vægten er 550 gram. Modellen kan adskilles i 22 dele (kranieknogler). Knoglerne holdes sammen via små nylonpinde, og samlingerne ligner derved forgrovet kraniesuturer.


Ved købet medfølger der ikke en detaljeret oversigt med navngivning af knoglerne. Du kan derimod downloade og udskrive en oversigt med bl.a. engelske betegnelser (dog ikke latin) via linket til venstre under produktbillederne (klik på PDF-symbolet). Kraniemodellen leveres samlet men i oversigten kan du også få hjælp til at samle det korrekt.

Anatomisk set kan det menneskelige kranie inddeles i 2 dele, og kraniemodellen viser derfor følgende:


1) Hjernekassen (neurokraniet) som har til formål at omslutte hjernen og høre-ligevægtsorganet 


2) Ansigtsskelettet (viscerokraniet) som omgiver næsehulen og danner den tandbærende ramme omkring mundhulen. De 32 tænder er også medtaget


Hjernekassen består af 8 knogler. Der er 4 uparrede (pande-, si-, kile- og nakkebenet) og 2 parrede (isse- og tindingebenene). Alle disse knogler samt suturer kan identificeres på kraniemodellen.


Ansigtsskelettet omfatter 6 parrede knogler (overkæbebenet, ganebenet, kindbenet, næsebenet, tårebenet og det nedre muslingeben) og 3 uparrede knogler kaldet underkæbebenet, plovskærbenet og sibenet (nogle henregner ikke sibenet til ansigtsskelettet). Alle disse knogler samt suturer kan ligeledes identificeres på kraniemodellen. 

Tungebenet henregnes også til ansigtsskelettet men kan ikke ses på denne kraniemodel.


Modellens 22 knogler er malet med 9 forskellige farver, som derfor er nemme at skelne imellem. Parrede knogler ses i den samme farve.


Det menneskelige kranie indeholder rigtig mange huller og kanaler med indhold af kar og nerver. Overordnet set er der forbindelser mellem hjernekassen og halsen, til og fra øjenhulen, til og fra fossa pterygo-palatina samt til og fra næsenhulen.


På denne kraniemodel ses kun nogle af disse huller og kanaler. 

I udviklingen af modellen har knoglevævet ikke været i fokus, og derfor er den ikke egnet til at studere ”ossøse landemærker” som fx knuder og fordybninger, selvom nogle af de vigtigste ses.


Bevægelsesmæssigt er det kun relevant at omtale kæbeleddet. Underkæbebenet ("mandiblen") holdes udelukkende fast med magneter. Modellens kæbeled er derfor ikke udviklet til at demonstrere bevægelser. Forsøges det alligevel, skal underkæbebenet støttes med den ene hånd, hvilket giver mulighed for at "simulere" alle tænkelige bevægelser.


Klinisk set kan kraniemodellen anvendes til forståelse af specifikke kraniedeformiteter som eksempelvis kraniosynostose. 


Modellen er også ideel til forståelse af de enkelte kranieknogler og deres forbindelser samt sygdomme, lidelser og gener i denne del af skelettet.


1-3 dage når varen er på lager
Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Betal med kreditkort, EAN nummer, faktura*
SSL kryptering for tryghed & sikkerhed online

Lignende produkter

Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Hurtig forsendelse
Kontakt