Model af slagtesvin
2/3 af dens naturlige størrelse, lavet af specialplast. Udviklet i samarbejde med det bayerske institut for dyreavl i Grub nær München.
Modellen viser venstre side af kroppen af et slagtesvin, der blev slagtet, da den vejede 100 kg. Særlige egenskaber er kroppens længde, den rigelige mængde kød og det lave fedtindhold. Modellen overholder grundlæggende den metode, der generelt anbefales af det tyske landbrugsselskab (DLG) - "simplified DLG method of cutting". Derfor dækker modellen over de metoder til opskæring af slagtesvin, der anvendes i mange forskellige lande.
I alt opdeles modellen i 8 dele. De væsentlige dele af slagtekroppen (skinke med skaft og fod, svinefedt, mørbrad, lænd med rygfedt, skulder med skaft og fod, bug med hakkehud, hals med nakkebacon og hoved). Delene kan demonstreres individuelt.
Linjer er tegnet på for at angive yderligere opdeling.
På et stativ med grøn bund.
Vægt (bw): 10,24 kg
Højde: 119 cm
Bredde: 38 cm
Længde: 38 cm
