Er du studerende? Nu kan du blive Ambassadør for eAnatomi - læs mere her
eAnatomi
Motorneuronmodel

Motorneuronmodel

Varenummer: 1005553
Hentes hjem på bestilling
DKK 9.160,00
Inkl. moms
(DKK 7.328,00 Ekskl. moms)

Denne model er ideel, hvis du ønsker en forståelse af hvordan det enkelte motorneuron er opbygget. Modellen viser både hvilke organeller der befinder sig i motorneuronets cytoplasma, samt hvordan myelinskederne, der omgiver neuronets lange udløber, er dannet. 


Modellen er produceret i 2500 gange naturlig størrelse, har dimensionerne 43 x 20 x 28 cm (bredde x længde x højde) og vejer 3,25 kg. 


Modellen leveres på en base af træ, og i baggrunden ses en illustration af hvordan motorneuronet kommunikerer med andre neuroner. Ligeledes ses det hvordan motorneuronet interagerer med en skeletmuskelfiber, hvorved kontraktionsmekanismen i musklen indledes. 

Anatomisk set kan modellen anvendes til at forstå hvordan et motorneuron er opbygget. Motorneuroner har en cellekrop (soma), hvorfra der udgår et større antal udløbere:


  • Dendritter - de korte udløbere der findes i et stort antal. Her modtager motorneuronet information fra omkringliggende neuroner. 


  • Axonet - den enkelte lange udløber. Her sender motorneuronet information til muskelfibre, hvilket indleder kontraktionen i disse. 

 

Cellekroppen er skåret over på midten, så cytoplasmaet med cellens organeller bliver synligt. Følgende organeller ses blandt andet:


  • Kernen (nucleus)
  • Golgiapparatet
  • Det endoplasmatiske retikulum (både det ru og det glatte)
  • Mitokondrier


På modellen vises ligeledes en Ranviersk indsnøring. Det er området der findes mellem to myelinskeder, der hver er dannet af en Schwannsk celle. En del af modellen kan her aftages, så de enkelte lag i myelinskeden kan ses. 


Klinisk set kan modellen anvendes til at beskrive og forstå sygdomme der rammer motorneuronerne. Der kan både være tale om sygdomme der rammer myelinskederne såsom amyotrofisk lateral sclerose (ALS) eller sygdomme der rammer selve nervevævet, fx neuropatier (betændelsestilstand i nerverne). 


1-3 dage når varen er på lager
Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Betal med kreditkort, EAN nummer, faktura*
SSL kryptering for tryghed & sikkerhed online

Lignende produkter

Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Hurtig forsendelse
Kontakt