Er du studerende? Nu kan du blive Ambassadør for eAnatomi - læs mere her
eAnatomi
Nedre muskelben med knæ i 3 dele
Nedre muskelben med knæ i 3 dele
Nedre muskelben med knæ i 3 dele
Nedre muskelben med knæ i 3 dele
Nedre muskelben med knæ i 3 dele

Nedre muskelben med knæ i 3 dele

Varenummer: 1000353
Hentes hjem på bestilling
DKK 6.465,00
Inkl. moms
(DKK 5.172,00 Ekskl. moms)

Denne model giver både et overblik over underbenets anatomi, men som noget særligt kan knæleddet på denne model skilles ad, så leddets forskellige dele kan undersøges indefra. Dette giver mulighed for at opnå en indgående forståelse af leddet. 


Modellen er produceret i naturlig størrelse, vejer ca. 2,1 kg og måler 60 x 26 x 27 cm (højde x længde x bredde). Modellen kan adskilles i 3 dele, idet den øverste del af knæet samt M. gastrocnemius og M. soleus kan aftages. Modellen leveres på en hvid aftagelig stander. 


Modellens individuelle strukturer er ikke nummererede, men ved køb af modellen medfølger en manual, der viser navnene på modellens strukturer i et højt detaljeniveau. Du kan downloade og udskrive oversigten via vores webside – se under produktbillederne til venstre.

Anatomisk set har denne model både fokus på underbenet og fodens muskelgrupper, samt på knæleddets anatomi. Hvad angår blodkar og nerver, viser modellen kun de største strukturer.


Når modellen er samlet, holdes knæleddet sammen af to søm, som går igennem de to femurkondyler. Knæleddet er altså ikke bevægeligt. 


Når leddet skilles ad, ses leddets flader med tilhørende strukturer i et tværsnit. Nedenfor er listet de væsentligste strukturer som er synlige i relation til knæleddet. Hvis et dansk navn for strukturen findes, er dette angivet, mens latinske betegnelser ses i parentes. 


  • Højre og venstre menisk (meniscus mediale og laterale)
  • Forreste og bagerste korsbånd (ligamentum cruciatum anterius og posterius)
  • Ligamentum transversum genus
  • Ligamentum patellae
  • Patella-retinaklerne (retinaculum patellae laterale og mediale)
  • Bursa infrapatellaris profunda og recessus subpopliteus
  • Plica synovialis infrapatellaris samt synovialmembranen (membrana synovialis)


Desuden ses et tværsnit af de muskler og sener der hæfter omkring knæleddet, samt de største kar og nerver der passerer igennem området.


Hvad angår muskler, viser modellen de af lårets muskler der hæfter på underbenet, samt underbenet og fodens muskelgrupper. 


M. gastrocnemius og M. soleus er aftagelige, således at de dybdeliggende muskler i underbenets bagerste muskelgruppe bliver synlige. Da kan de store kar og nerver der forsyner denne del af benet ligeledes ses. 


Derudover viser modellen også underbenets tre retinakler, hvor sener fra benet passerer igennem på deres vej ned til hæftning på foden. 


Klinisk set kan modellen anvendes til at forstå korsbåndsskader og menisklæsioner. Modellen kan måske også anvendes til forståelse af leddegigt (reumatoid artritis) og slidgigt i knæet (knæartrose). 


Derudover kan modellen give indsigt i lidelser, der involverer muskler og sener på underbenet. Modellen kan fx anvendes til forståelse af muskelsmerter, muskelømhed, akillesseneruptur og tendinitis som fx pes anserinus tendinit.


1-3 dage når varen er på lager
Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Betal med kreditkort, EAN nummer, faktura*
SSL kryptering for tryghed & sikkerhed online

Lignende produkter

Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Hurtig forsendelse
Kontakt