Er du studerende? Nu kan du blive Ambassadør for eAnatomi - læs mere her
eAnatomi
Nervecellens anatomi og fysiologi - 5 modeller på magnetboard
Nervecellens anatomi og fysiologi - 5 modeller på magnetboard
Nervecellens anatomi og fysiologi - 5 modeller på magnetboard

Nervecellens anatomi og fysiologi - 5 modeller på magnetboard

Varenummer: 1000232
Bestillingsvare
DKK 5.735,00
Inkl. moms
(DKK 4.588,00 Ekskl. moms)

Søger du en model, der både giver et overblik over, hvordan den enkelte nervecelle er opbygget, men også viser hvordan nervecellens forskellige dele kommunikerer med omgivelserne? Så anbefaler vi denne model.


Modellen vejer 4,379 kg og har dimensionerne 68 x 51 x 3 cm (længde x bredde x højde). 


Overordnet set er modellen opdelt i 2 dele. Den største del (til venstre) viser en stor illustration af nervecellens cellekrop, mens den mindre del (til højre) viser en tegning af en nervecelle i hele dens længde, med tilhørende magnetiske elementer, der viser de underliggende anatomiske strukturer som et relief. 

Anatomisk set viser hver af de 5 magnet-relieffer et udsnit af nervecellens forskellige segmenter. Læg her mærke til at det varierer fra relief til relief, hvorvidt det er centralnervesystemet eller det perifere nervesystem, der vises.


I det følgende gives en beskrivelse af hvert af de 5 segmenter: 


1. Viser nervecellens cellekrop med tilhørende organeller. Cytoplasmaet er gjort gennemsigtigt, så blandt andet cellekernen (nucleus) og mitokondrierne kan ses igennem. Desuden ses det hvordan nerveterminaler (i orange) fra omkringliggende nerveceller synapser langs cellekroppens kant. 


2. Viser hvordan nervecellens axon, i centralnervesystemet, er omgivet af en myelinskede, som her dannes af astrocytter (grøn celle).


3. Viser hvordan nervecellens axon, i det perifere nervesystem, er omgivet af en myelinskede, som her dannes af schwannske celler. 


4. Viser den motoriske endeplade, som er det område på en skeletmuskelcelle, hvor nervecellens axonterminal synapser. Her findes den neuromuskulære junction, hvor kommunikationen mellem de to celler finder sted. 


5. Viser en synapse med en synaptisk kløft. I axonterminalen kan man se de synaptiske vesikler, som indeholder neurotransmitterstoffer. Desuden ses 5 mindre afbildninger, som viser hvordan udformningen af synapsen kan variere. 


Til venstre i segment 2 og 3 er det illustreret hvordan en enkelt astrocyt i centralnervesystemet danner flere myelinskeder, mens hver schwannsk celle i det perifere nervesystem danner en enkelt myelinskede. 


Klinisk set kan modellen anvendes til at beskrive og forstå sygdomme der rammer neuronerne i centralnervesystemet såvel som i det perifere nervesystem. Dette kan fx være sygdomme der rammer myelinskederne (såsom ALS) eller betændelsestilstande i nerverne (neuropatier). 

1-3 dage når varen er på lager
Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Betal med kreditkort, EAN nummer, faktura*
SSL kryptering for tryghed & sikkerhed online

Lignende produkter

Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Hurtig forsendelse
Kontakt