Er du studerende? Nu kan du blive Ambassadør for eAnatomi - læs mere her
eAnatomi
Øjemodel 3 x forstørrelse i 7 dele
Øjemodel 3 x forstørrelse i 7 dele
Øjemodel 3 x forstørrelse i 7 dele
Øjemodel 3 x forstørrelse i 7 dele
Øjemodel 3 x forstørrelse i 7 dele
Øjemodel 3 x forstørrelse i 7 dele

Øjemodel 3 x forstørrelse i 7 dele

Varenummer: F13 - 1000258
Hentes hjem på bestilling
DKK 2.215,00
Inkl. moms
(DKK 1.772,00 Ekskl. moms)

Søger du en model, der på pædagogisk vis fremstiller øjet? På denne model ses både de strukturer der omgiver øjenæblet, men derudover kan øjenæblet adskilles, for at få en forståelse af øjets forskellige lag. 


Modellen er produceret i 3 gange naturlig størrelse, kan adskilles i 7 dele og har dimensionerne 18 x 26 x 19 cm (højde x længde x bredde). Modellen vejer 1,35 kg og leveres på en hvid stander. 


Modellens strukturer er nummererede og navnene fremgår af en oversigt, som ved køb af modellen kan downloades via vores webside - se under produktbillederne til venstre. 

Anatomisk set giver modellen både et indblik i mange af de strukturer der findes i orbita, men kan også bruges til at forstå opbygningen af orbita, med dens mange knoglekomponenter.  


Modellen viser opbygningen af øjenæblet med dets forskellige lag:


  • Det yderste lag der udgøres af den gennemsigtige cornea (hornhinde), som ved limbus hænger sammen med sclera (den hvide senehinde der udgør de bageste 5/6). 


  • Det midterste lag (kaldet uvea) som udgøres af iris (regnbuehinden) inkl. pupillen, corpus ciliare (strålelegemet) hvoraf primært musculus ciliaris ses og choroidea (årehinden).


  • Det inderste lag kaldet retina (nethinden).


Øjenæblets yderste lag kan halveres og udtages, så glaslegemet (corpus vitreum) og linsen bliver synlige. 


Endvidere ses det hvordan synsnerven (N. opticus) forlader øjenæblet bagtil, samt overkrydsningen af synsnerven (chiasma opticus). 


Uden på den hvide senehinde (sclera) ses de 6 tværstribede muskler, der styrer øjenæblet bevægelser. Disse opdeles i de 4 lige muskler (musculi recti), og de 2 skrå muskler (musculi obliqui). 


Klinisk set kan modellen anvendes til forståelse af sygdomme i øjet. Det kan eksempelvis være "rødt øje", nethindeløsning, glaslegemesammenfald, diabetisk øjensygdom, uveitis, scleritis samt metastaser og primærtumorer som maligne melanomer (modermærkekræft) i uvea.


1-3 dage når varen er på lager
Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Betal med kreditkort, EAN nummer, faktura*
SSL kryptering for tryghed & sikkerhed online

Lignende produkter

Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Hurtig forsendelse
Kontakt