Anatomiske kunstplakater og megaprints - Opgrader din klinik nu - se mere her
eAnatomi
Øjemodel 5 x normalstørrelse i 11 dele
Øjemodel 5 x normalstørrelse i 11 dele
Øjemodel 5 x normalstørrelse i 11 dele
Øjemodel 5 x normalstørrelse i 11 dele
Øjemodel 5 x normalstørrelse i 11 dele
Øjemodel 5 x normalstørrelse i 11 dele
Øjemodel 5 x normalstørrelse i 11 dele

Øjemodel 5 x normalstørrelse i 11 dele

Varenummer: 1001264
Hentes hjem på bestilling
DKK 5.265,00
Inkl. moms
(DKK 4.212,00 Ekskl. moms)

Søger du en model, der giver det komplette overblik over øjets anatomi? Denne model viser både opbygningen af øjenæblets forskellige lag i høj detaljegrad, men kan også benyttes til at forstå øjenæblets relation til de øvrige strukturer i orbita.


Modellen er produceret i 5 gange naturlig størrelse, vejer 4,382 kg og har dimensionerne 33 x 30 x 38 cm (bredde x højde x længde). Modellen kan adskilles i 11 separate dele og leveres på en hvid stander. 


Modellens individuelle strukturer er ikke nummererede, men ved køb af modellen medfølger en manual, der viser navnene på modellens strukturer på et højt detaljeniveau. Du kan downloade og udskrive oversigten via vores hjemmeside - se under produktbillederne til venstre. 

Anatomisk set giver modellen et indblik i de mange strukturer der findes i orbita. Først og fremmest kan modellen anvendes til at forstå de enkelte lag i øjenæblet:


  • Det yderste lag der udgøres af den gennemsigtige cornea (hornhinde), som ved limbus hænger sammen med sclera (den hvide senehinde der udgør de bageste 5/6). 


  • Det midterste lag (kaldet uvea) som udgøres af iris (regnbuehinden) inkl. pupillen, corpus ciliare (strålelegemet) hvoraf primært musculus ciliaris ses og choroidea (årehinden).


  • Det inderste lag kaldet retina (nethinden).


Øjenæblets yderste lag kan halveres og udtages, så glaslegemet (corpus vitreum) og linsen bliver synlige. Disse kan ligeledes udtages og studeres. 


Envidere ses det hvordan synsnerven (N. opticus) forlader øjenæblet bagtil, ledsaget af de kar der forsyner nerven. Synsnerven kan på denne model aftages. 


Derudover viser modellen øjenæblets 3 muskler, der kontrollerer henholdsvis diameteren af pupillen og afbøjningen af linsen:


  • M. dilator pupillae
  • M. constrictor pupillae
  • M. ciliaris


Uden på den hvide senehinde (sclera) ses de 6 tværstribede muskler, der styrer øjenæblet bevægelser. Disse opdeles i de 4 lige muskler (musculi recti), og de 2 skrå muskler (musculi obliqui). 2 af de lige muskler er aftagelige. 


Derudover viser modellen tåreapparatet, som består af tårekirtlen (glandula lacrimalis) og tårevejene (som består af tårekanalerne, tåresækken og tåregangen). Kun tåregangen ses ikke på modellen. 


Som noget særligt på denne model vises også øjets overfladeanatomi, ligesom at modellen viser opbygningen af øjenlågene. For eksempel ses øjenlågenes fribrøse skelet (tarsus superior og inferior) samt de muskler der findes i øjenlågene (M. orbicularis oculi og M. levator palpebralis superior).


Klinisk set kan modellen anvendes til forståelse af sygdomme i øjet. Det kan eksempelvis være "rødt øje", nethindeløsning, glaslegemesammenfald, diabetisk øjensygdom, uveitis, scleritis samt metastaser og primærtumorer som maligne melanomer (modermærkekræft) i uvea.


Endvidere kan modellen anvendes til forståelse af sygdomme i tårekirtlen og tårevejene som fx tårevejsstenose.


1-3 dage når varen er på lager
Gratis levering
14 dages fortrydelsesret
Betal med kreditkort, EAN nummer, faktura*
SSL kryptering for tryghed & sikkerhed online

Lignende produkter

Gratis levering
14 dages fortrydelsesret
Hurtig forsendelse
Kontakt