Er du studerende? Nu kan du blive Ambassadør for eAnatomi - læs mere her
eAnatomi
Pædagogisk og forstørret model af prostata (blærehalskirtlen), lidt af urinrøret og lidt af urinblæren
Pædagogisk og forstørret model af prostata (blærehalskirtlen), lidt af urinrøret og lidt af urinblæren

Pædagogisk og forstørret model af prostata (blærehalskirtlen), lidt af urinrøret og lidt af urinblæren

Varenummer: 6180.32
Ukendt leveringstid
DKK 750,00
Inkl. moms
(DKK 600,00 Ekskl. moms)

Søger du en pædagogisk og forstørret model af prostata (blærehalskirtlen) samt dens relation til urinrøret og urinblæren, er denne model ideel.


I forhold til mandens prostata er modellen cirka 2 gange forstørret. Højden er 9 cm, og diameteren er 10 cm. Prostata-modellen kan adskilles i 4 dele (se billederne til venstre), og særlige anatomiske områder vises i pædagogiske farver. Læs mere om dette ved omtalen af anatomien nedenfor. Den leveres på et stilrent og aftageligt stativ. 


Anatomisk set viser modellen følgende (nævnt fra toppen af modellen og ned):

  • Den nederste del af urinblæren (urinlederne ses ikke)
  • De 2 ampulla ductus deferentis (sædledernes sidste stykke)
  • De 2 vesicula seminalis (sædblærerne)
  • Prostata (blærehalskirtlen) med små nerver på ydersiden
  • Urinrøret (den del som løber gennem prostata samt et kort stykke herunder)
  • M. sphincter urethrae (omkring modellens sidste korte stykke af urinrøret under prostata)Pædagogiske farver


De fleste prostata-modeller på markedet viser hele organet i én farve. På denne model er der pædagogiske farver, hvorfor man kan fokusere på kirtlens forskellige områder. Derfor er modellen oplagt til at fokusere på de "patoanatomiske" forskellene mellem BPH (benign prostatahyperplasi) og prostatakræft (samt urethrastriktur som er en indsnævring af urinrøret).


I prostata dannes et sekret via mange små kirtler i vævet. Anatomisk set lokaliserer man disse små kirtler i 3 koncentriske zoner, som delvis vises på modellen:


1) Den perifere zone yderst i prostata (ses på modellen i brun, gul og orange farve)

2) Den centrale zone (ses på modellen i blå farve)

3) Den periurethrale zone tæt omkring urinrøret (kan dog ikke skelnes fra den centrale zone på modellen, fordi de begge vises i samme blå farve)


Mange mænd rammes af BPH, som er lokaliseret til kirtlerne i den periurethrale zone. På modellen svarer dette til den del af det blå område, som er tættest på urinrøret. BPH medfører vækst af prostata, som kan resultere i forskellige urinvejsgener og risiko for afklemning af urinrøret.


Prostatakræft (prostatacancer) forekommer derimod primært i kirtler i den perifere zone. På modellen svarer dette således til de brune, gule og orange områder. At kræften primært forekommer i denne "ydre del" af prostata betyder, at vandladningsgener først viser sig sent i kræftudviklingen.


Urethrastriktur skyldes en indsnævring i urinrøret grundet ardannelse i urinrørets slimhinde. Slimhinden er den del af urinrøret, som er i kontakt med dets lumen, hvori urinen befinder sig. Slimhinden ses tydelig på modellen.


Klinisk set er modellen ideel til forståelse af BPH (benign prostatahyperplasi), prostatakræft og urethrastriktur. Modellen kan også anvendes til forståelse af andre sygdomme/lidelser som eksempelvis prostatitis og sygdomme i blæren såsom blærekræft.


1-3 dage når varen er på lager
Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Betal med kreditkort, EAN nummer, faktura*
SSL kryptering for tryghed & sikkerhed online

Lignende produkter

Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Hurtig forsendelse
Kontakt