Er du studerende? Nu kan du blive Ambassadør for eAnatomi - læs mere her
eAnatomi
SOMSO 18-delt kraniemodel med cervikalhvirvler, os hyoideum og tyggemuskler
SOMSO 18-delt kraniemodel med cervikalhvirvler, os hyoideum og tyggemuskler

SOMSO 18-delt kraniemodel med cervikalhvirvler, os hyoideum og tyggemuskler

Varenummer: QS 8/318C+M
Bestillingsvare
DKK 7.930,00
Inkl. moms
(DKK 6.344,00 Ekskl. moms)

Denne detaljerige kraniemodel er lavet i en særlig høj kvalitet. Den leveres med pædagogisk farvet knogler, som nemt kan adskilles samt tungebenet, alle halshvirvlerne (halshvirvelsøjlen) samt tyggemuskulaturen.


Modellen er støbt efter anvisninger fra Prof. J. W. Rohen, M. D., Department of Anatomy, University of Erlangen. Den er produceret i SOMSO-plast af producenten SOMSO, der er verdenskendt for meget høj kvalitet. Det betyder kvalitetsmaterialer, sans for nøjagtighed og lang levetid.


Modellen vejer cirka 1,72 kg og er støbt i en størrelse, som svarer til en voksen person. Den kan adskilles i 18 dele (udelukkende knoglerne i kraniet), som let kan tages fra hinanden, fordi de er forbundet via robuste og praktiske nylonpinde "i gummihætter". Samlingerne ligner derved forgrovet kraniesuturer. Dertil er tyggemuskulaturen delelig i 4 dele. Endvidere leveres hele modellen på en aftagelig stander, hvor kraniet hviler på en holder af metal, som nederst er sat fast på en grøn bund.

Anatomisk set kan det menneskelige kranie inddeles i 2 dele, og kraniemodellen viser derfor følgende:


1) Hjernekassen (neurokraniet) som har til formål at omslutte hjernen og høre-ligevægtsorganet 

2) Ansigtsskelettet (viscerokraniet) som omgiver næsehulen og danner den tandbærende ramme omkring mundhulen. De 32 tænder er også medtaget


Hjernekassen består af 8 knogler. Der er 4 uparrede (pande-, si-, kile- og nakkebenet) og 2 parrede (isse- og tindingebenene). Alle disse knogler samt suturer kan identificeres på kraniemodellen.


Ansigtsskelettet omfatter 10 parrede knogler (overkæbebenet, ganebenet, kindbenet, næsebenet, tårebenet og det nedre muslingeben) og 3 uparrede knogler kaldet underkæbebenet, plovskærbenet og sibenet (nogle henregner ikke sibenet til ansigtsskelettet). Alle disse knogler samt suturer kan ligeledes identificeres på kraniemodellen. 

På denne model er kraniets knogler malet i dæmpet farver og kan adskilles i 18 dele. Parrede knogler ses i den samme farve.

Modellen omfatter tungebenet samt de 7 halshvirvler (inklusiv de mellemliggende båndskiverne).


Det menneskelige kranie indeholder rigtig mange huller og kanaler med indhold af kar og nerver. Overordnet set er der forbindelser mellem hjernekassen og halsen, til og fra øjenhulen, til og fra fossa pterygo-palatina samt til og fra næsenhulen.


På denne kraniemodel ses alle huller og kanaler. Samlet set er knoglekvaliteten særdeles god, og derfor ses eksempelvis knuder og fordybninger i knoglevævet særdeles tydeligt. Omfanget af "ossøse landemærker" omfatter også de mindste detaljer.

I forhold til billigere kraniemodeller i vores sortiment føles det også mere ægte. Ægtheden fornemmes, når man på samme tid holder om knoglerne eller hele kraniet og fornemmer vægten.


Bevægelsesmæssigt omfatter modellen mange led, fordi den viser halshvirvelsøjlen. Til trods for dette er modellen ikke fleksibel.

Underkæbebenet ("mandiblen") holdes fast via to plastikpinde i kæbeleddene. Derfor kan det kun hæves og sænkes en smule. På den anden side kan det nemt afmonteres fuldstændig.

Det er slet ikke muligt at demonstrere bevægelser i det øvre og nedre nakkeled (eller i halshvirvelsøjlen som helhed).  


Klinisk set kan kraniemodellen anvendes til forståelse af specifikke kraniedeformiteter som eksempelvis kraniosynostose. 

Modellen er også ideel til forståelse af de enkelte kranieknogler og deres forbindelser samt sygdomme, lidelser og gener i denne del af skelettet.

 

Kraniemodellen kan også anvendes til forståelse af sygdomme og gener i kæbeleddet og tyggemusklerne som eksempelvis kæbespændinger og temporomandibulær dysfunktion (TMD).

1-3 dage når varen er på lager
Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Betal med kreditkort, EAN nummer, faktura*
SSL kryptering for tryghed & sikkerhed online

Lignende produkter

Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Hurtig forsendelse
Kontakt