Er du studerende? Nu kan du blive Ambassadør for eAnatomi - læs mere her
eAnatomi
SOMSO model af strubehoved med luftrør
SOMSO model af strubehoved med luftrør
SOMSO model af strubehoved med luftrør

SOMSO model af strubehoved med luftrør

Varenummer: GS 5
Bestillingsvare
Ring til os på +45 2991 9911 for at få en pris

Søger du en model, der i høj detaljegrad gengiver struben og luftrøret, samt dettes opdeling i hovedbronkier, lapbronkier og segmentbronkier? Så anbefaler vi denne model, som er produceret i SOMSO plast.


Modellen er forstørret to gange sammenlignet med størrelsen i et normalt menneske, har målene 27 x 39 x 59 cm (længde x bredde x højde) og vejer ca. 2 kg. Modellen leveres på en grøn stander af plastik. 


Modellen kan adskilles i 6 dele, idet den øverste del af luftrøret og struben kan adskilles fra hinanden på niveau med 6 trachealbrusk. Struben kan yderligere adskilles på midten, og to af strubemusklerne er aftagelige. Modellen er derfor ideel til at forstå opbygningen af struben, med de forskellige bruske, memebraner, muskler og slimhindefolder. 


De enkelte strukturer er nummererede og navnene på disse fremgår af en produktmanual, der medfølger ved køb af modellen. 

Anatomisk set afbilleder modellen både struben (larynx), luftrøret (trachea) og de første 3 generationer i bronkietræet. 


Struben illustreres i særdeles høj detaljegrad, idet både bruske, membraner og alle 6 muskler vises på modellen. Når struben adskilles på midten (i et saggitalt snit), ses både indgangen fra svælget til struben (aditus laryngis) og stemmeridsen (rima glottidis) mellem stemmelæberne. 


Struben fortsætter i luftrøret, som ved bifurkatio trachea deler sig i en højre og venstre hovedbronkie. På venstre side deler hovedbronkien sig i 2 lapbronkier, på højre side i 3 lapbronkier. Disse er alle afbilledet i hvid med blåligt udseende brusk. 


Hver lapbronkie deler sig i segmentbronkier. I hver lunge findes ca. 10 lungesegmenter, der forsynes af hver sin segmentbronkie. De enkelte segmentbronkierne er afbilledet i hver sin farve, for at gøre det nemmere at skelne dem fra hinanden. 


Klinisk set kan modellen anvendes til at forstå sygdomstilstande, der involverer struben, luftrøret og bronkietræet. Fx bronkiektasi, kronisk bronkitis eller epiglottitis. 


Endvidere kan modellen anvendes til forståelse af undersøgelsesmetoder som fx bronkoskopi eller anlæggelse af en tracheostomi.


1-3 dage når varen er på lager
Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Betal med kreditkort, EAN nummer, faktura*
SSL kryptering for tryghed & sikkerhed online

Lignende produkter

Levering fra 25,-
14 dages fortrydelsesret
Hurtig forsendelse
Kontakt